@dovaahkin Skype'ta cızırtı oluyorsa microphone boost'ı düşürün.
Oyunlarda FPS Arttırma
-
Baştan söyleyeyim burada yok metin belgesini açın şu kodu filan girin gibi gereksiz ve işe yaramayan uzun bilgiler vermeyecem gerçekten işe yarayacak FPS arttırma ve FPS drop çözüm yollarını anlatacam.
1-Ekran Kartı Gücünü Arttırmak
Oyunlar da genellikle fps gücü ekran kartına bağlıdır. Ekran kartı gücünü arttırarak 5-10 fps artışı sağlayabilirsiniz. Ekran kartı hızını en kolay şekilde şu yöntemle arttırabilirsiniz. MSI Afterburner yada ASUS Gpu Tweak II (kullanımı daha basit) gibi programları indirerek ben kendim asus gpu tweak II kullanıyorum kullanımı daha kolay ve basit. Merak ettiğiniz ayarları sorabilirsiniz.
2-İşlemciye OverClock Yapma
Kısaca söylemek gerekirse İşlemci oc yaparak GTA 5 gibi işlemci sömüren oyunlarda 10+ FPS Artışı alabilirsiniz. İşlemciye oc kısaca anlatmak mümkün değil, ama şöyle yapabilirsiniz mesela işlemciniz modeli Intel Core i7 9700F ise internette Intel Core i7 9700F Overclock diye aratırsanız binlerce OC videoları ve bilgileri görebilirsiniz.
3-Görev Yöneticisinden Öncelik Atayın
Görev yöneticisini açın ayrıntılara gidin oyun .exesine sağ tıklayıp öncelik ayarında yüksek seçeceğini seçin.
4-Oyunları Çerçevesiz Pencere Modunda Çalıştırın.
Oyunları seçeneklerde tam ekran yapınca fps değerimiz iyi olmasına rağmen drop ve kasma gibi sorunlar varmış gözükebilir. İngilizcesi (Borderless) seçeneğini seçerseniz daha akıcı bir oyun deneyimi yaşıyabilirsiniz. Eğer oyununuz da Çerçevesiz Pencere Modu yoksa bu konumuza göz atabilirsiniz.
Not: Penceresiz tam ekran modunu seçtiğiniz de tam ekran gibi oyun oynamaya devam edersiniz.
-
son olarak geleneksel bilgiyi vermesem olmazdı oyun oynarken arka planda kullanmadığınız programları kapatın