İlham veren sözler
-
1- Hayatımız limitli ama yapabileceklerimiz limitsizdir. Chuang Tzu
2- Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil. Konfüçyüs
3- Hiçbir şey yapmamak, yapılanların en yaygın olanıdır. Jerry Brown
4- Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu uyanmaktır. Emerson
5- Dünyada tutku olmaksızın başarılmış hiçbir büyük şey yoktur. Hegel
6- İyi düşünmek iyidir; iyi hareket etmek çok iyidir. Horace Mann
7- Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Konfüçyüs
8- Yaptıklarımız bizi oluşturur, biz de yaptıklarımızı. George Eliot
9- Zor bir işi geciktirmek onu imkânsız bir işe dönüştürür. George H. Lorimer
10- Bütün görkem başlamaya cürret edebilmektedir. Eugene F. Ware
11- Pratiğe dönüştürülen büyük düşünceler, büyük işler anlamına gelir. Hazlitt
12- Eylemler, teorilerin çözemeyeceği şüpheleri silecektir. Tehyi Hsieh
13- Yapamazlara kulak asarsanız hiçbir zaman yapamazsınız. David Lloyd George
14- Daha iyi olmaya çalışmayan iyi olarak ta kalamaz. Oliver Cromwell
15- Eğer ilk defasında başaramadıysanız ortalamaya yaklaşıyorsunuz demektir. M. H. Alderson
16- İşini erteleyen insan, işinin hiçbir zaman yapılmaması riskine giren insandır. Baudelaire
17- Elmas nasıl yontulmadan mükemmelleşmezse, insan da acı çekmeden olgunlaşmaz. Konfüçyüs
18- Akıllı adam, aklını kullanır. Daha akıllı adam, başkalarının aklını da kullanır. Bernard Shaw
19-Hayatın arenasında onurlar ve ödüller yaptıkları ile kendilerini gösterenlerin elindedir. Aristotle
20- İşlemeyen demiri kendi pası mahveder. İnsanı tembelliğe alışması mahveder. Hint Atasözü
21- İnsanlar ancak hayalleriyle yaşar ve biraz yaşamaya başlayınca tüm hayallerini kaybederler. Voltiere
22-
23- Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır. Hint Atasözü
24- Bu senin yolun yalnızca, başkaları seninle yürüyebilir, fakat hiç kimse senin yürümez. Rumi
25- Başarılı kuruluşların keşfettiği gizli formül, müşterilere misafir ve çalışanlara insan gibi davranmaktır. Tom Peters
26- Başarı, her şeye hazırlıklı olmaktır ve hazırlıklı olmadığınızda başarısızlık kaçınılmazdır. Confucius
27- Hayatta bir gayesi olmayan insanlar, bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler; onlar gitmezler, ancak suyun akışına kapılırlar. Seneca
28- Toplum içerisinde başarılı bir insan gördüğünde onu keyiflendiren şeyleri araştır ve eğer mümkünse onun sistemini uygula. Benjamin Disraeli
29- İdealist kısa dönemi düşünmez. Çıkarcı uzun dönemi önemsemez. Gerçekçi ise kısa dönemde yapılan ve yapılmayanların uzun dönemi belirlediğine inanır. Sydney J. Harris
30- Olduğunuz yerde durarak ayağınızı sakatlamazsınız. Hızlandıkça ayağınıza bir şey olmasının şansı artar ama bir yerlere gitme şansınız da artar. Charles F. Ketterin
31- Kendimi başarılı görüyorum. Diğer insanlar da mutlaka benim düşündüklerimi düşünmüşlerdir. Farkımız; ben düşündüklerimi uyguluyorum onlar ise uygulamıyor. Nolan Bushnell
32- Yaşadığım bu çok meşgul yıllar içinde sıkça sorular bir soru: Bu kadar şeyi nasıl yapabildiniz? Cevabı çok basit: Her şeyi yapılması gereken zamanda yaptım. Sir Richard Tangye